300 km pyöräilyreissu tavoitteena


Viime kesän tavoite oli hyvin konkreettinen: viisi yli 200 kilometrin lenkkiä kesän aikana. Aikaisemmat pidemmät reissut itselläni olivat olleet 100-150 kilometrin mittaisia. Tässä vaiheessa voisi sanoa, että 150 kilometriin kun lisää 50 km niin sehän on vain 2 tuntia lisää poljettavaa, yksinkertaista eikö?

Ei ainakaan omalla kohdallani. 200 km reissut olivat rankkoja, pakko myöntää. Kynnys lähteä taittamaan yli 200 kilometrin rajapyykkiä on vielä isompi, ehkä jopa enemmän henkisesti kuin fyysisesti. Valmistautuminen näille pitkille reissuille on hieman normaalia stressaavempaa. Ei auta vaikka reitti olisi kuinka selvä ja varusteet kuinka moneen kertaan tarkistettu, pieni epävarmuus vaivaa aina ennen lähtöä. En voisi ainakaan ihan heti kuvitella itseäni ajamassa esim. Lapin harvaan asutuilla seuduilla, pysähtymis/tankkauspisteitä saisi mielellään olla suht säännöllisesti. 


Laitoin tuossa joku aika sitten kysymyksen maantiepyöräilyfoorumille, miten 300 kilometrin reissulle pitäisi valmistautua. Moni sanoi ettei 300 km eroa paljoa 200 kilometrin matkasta. Hyviä vinkkejä tuli mm. tauottamiseen ja tankkaamiseen. Osa vinkkauksista oli toki jo tiedossani. Kestävyysurheilun motto kuuluu: "ei se matka tapa, vaan vauhti".

300 kilometrin reissu kuulostaa hurjalta matkalta, ei huvittaisi lähteä tuollaista matkaa ajamaan edes autolla. Miten sitten motivoitua haasteeseen pyörän sarvissa? Siinäpä hyvä kysymys. Ainakin tuon tulevan reissun ajankohta on suurin piirtein haarukoitu: kesä-heinäkuu. Loppukesällä on pimeämpää ja reissu kestää sen verran kauan, että perille olisi mukava tulla valoissaan aikaan. 

Reitti on hieman vielä hakusessa, mutta niitähän on Suomi täynnä. Google streetview tulee taas tutuksi. Voi olla, että saisin paikalliselta pyöräseuralta muutaman reissuunlähtijän jos tuo 300 km poljettaisiin Etelä-Pohjanmaan rajojen sisällä.Vertaistuki on aina paikallaan ja porukassa ajaminen mukavaa kun saa vaihtaa ajatuksia.

Pitääpä alkaa suunnittelemaan erilaisia reittivaihtoehtoja, kauden alkuun on vielä hetki aikaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sports Tracker vs. Strava, kumpi on parempi?

Pyöräilyreppusuositukset!

Pyörän tarroitus kotikonstein!