Kauden ensimmäinen maantielenkki ajettu!


Ehdinpäs ennen huhtikuuta!

Runsaslumisen talven jälkeen luulin ettei maantielle olisi ollut vielä mitään asiaa maaliskuun puolella.  Alun perin suunnittelin lenkkiä alkuviikon viimeisille maaliskuun päiville, mutta maantieporukan whatsapp-rinkiin tuli perjantaina viesti kevään ensilenkistä, lähtö sunnuntaina klo 10. Porukkalenkille siis! Tällä porukalla ajoimme viime kesänä monta sunnuntaisatasta.

Vielä lauantaina oli muutama huoltotoimenpide pyörän kanssa. Mm. takarengas ei istunut kunnolla vanteelle ja etuvaihtajassa oli pientä hienosäätöä. Kun sain ne kohdilleen, tuplavarmistin vielä ohjaamon ja satulaputken ruuvien kireydet momenttiavaimella. Lopuksi ilmaa renkaisiin 5 baria eteen ja taakse. Näillä mennään!

Käytä aina momenttiavainta jos mahdollista!
 

Ensipolkaisut maantiepyörällä tuntuivat epätodellisen kevyiltä. Kun koko talven on ajanut paksurenkaisella maastopyörällä, maantiepyörä tuntui kiihtyvän siihen verrattuna rivakkaan vauhtiin kuin ohjus! Garmin-mittarikin antureineen tuntui toimivan heti alusta moitteetta. Pitänee vielä kustomoida näytöt, jolloin vain tarvittava data on näkyvissä ja helposti luettavissa.

Lähdimme 11 pyöräilijän voimin ajamaan Lapuan suuntaan Nurmon kirkolta ensin Lapuanjoen itäpuolta ja paluureissulla länsipuolta kulkien. Kierroksen pituus "kirkolta kirkolle" ja takaisin on n. 35 km. Ilmeisesti yöllä oli satanut vettä kun tien pinta oli märkä. Sehän tarkoitti tietenkin sitä ettei kukaan selvinnyt lenkiltä kuivin kamppein. Kuraa lensi namaan, selkään ja pyörään. Minua se ei juuri haitannut  kuin vasta myöhemmin pyörää pestäessä. Lapualta tullessa osa lähti ajamaan kotia kohti ja minä lähdin vielä toiselle ringille kolmen muun pyöräilijän kanssa. Toisella kierroksella puolen päivän tienoilla tiet olivat jo hieman kuivuneet.

Seinäjoelle tultaessa matkamittarini näytti vajaat 90 kilometriä. Halusin tietenkin saada satasen täyteen, joten kävin muutamalla sakkolenkillä. Tälle uudelle pyörälle se oli jo toinen satanen ja kuudes ulkoilmalenkki. Tähän mennessä Roubaixiin on kertynyt vajaat 1000 kilometriä(sisältäen työmatka- ja trainerajot) eli voisi sanoa, että sisäänajo on suoritettu. 

Huomioita kevään ensilenkistä:

- Pukeutuminen vaikeaa kuten aina näin alkukaudesta, kesähanskoilla olisi pärjännyt oikein hyvin. Kahden kerroksen vaatetus oli riittävä, ei kuitenkaan liian kuuma.

- Garmin Edge 530 toimi hienosti, myös hanskat kädessä!

- Tuulinen keli n. 4 m/s, enimmäkseen vastatuulta. Koko talvena en ole käyttänyt windy.com -appia, nyt se tulee olemaan kovassa käytössä.

- Kura lensi. Pyöräilylasit mielestäni pakolliset näillä keleillä. Pyörää ja sen osia sai pestä lenkin jälkeen.

- Muutama autoilija soitti torvea liikenteessä. Isommalla pyöräilyporukalla ei näillä nopeuksilla voi ajaa pyöräteillä eikä niitä välillä edes ole. Joillekin autoilijoille tämä asia ei mene perille.

- Mid-compact(52-36) -välitys ei tuntunut hassummalta. Isoimmalla vaihteella ajaminen vaatii toki melko optimaaliset olosuhteet.

- Yli satasen lenkkejä on kertynyt itselleni jo yli 20 kpl, tämä oli ensimmäinen maaliskuun puolella ajettu 100 km.

 

Kyllähän tästä kevään ensimmäistä lenkistä jäi kova polte jo seuraavalle. Eiköhän tiet ole pian hieman kuivempia. Lumetkin saisi minun puolesta sulaa. Suunnittelen tässä jo seuraavaa isompaa polkaisua(150 km) pääsiäiselle välille Seinäjoki-Saarijärvi. 

Toivottavasti kelit suosii! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sports Tracker vs. Strava, kumpi on parempi?

Pyöräilyreppusuositukset!

Raul Hellbergin maailmanennätykset Seinäjoella