Maantiekauden startti maaliskuun puolella?


Aikaisemmassa kirjoituksessa jo mainitsinkin tämän hetken runsaasta lumimäärästä. Vaikka keli on hieman alkanut olemaan plussan puolella, lunta on edelleen paljon. Maaliskuuta on enää reilut 2 viikkoa jäljellä ja maantielle olisi kova hinku.

Viime vuonna ajoin ensimmäisen maantielenkin juuri ennen huhtikuuta nimittäin 29.3.2020. Näistä vuoden takaisista kuvista huomaa kuinka vähän lunta silloin oli(vai oliko sitä enää yhtään?). Itse asiassa lumi ei sinänsä maantiepyöräilijää niinkään haittaa. Ehkä enemmänkin putsaamattomat pyörätiet arveluttavat, ei huvittaisi ajaa koko lenkkiä sepelin päällä.

Lapuanjoki 29.3.2020.

Eihän maantiepyöräily alkukevään kylmillä keleillä mitään herkkua ole, mutta kauden ensimmäisissä lenkeissä on silti jotakin taikaa. Sen tunteen miten kevyesti ohut rengas rullaa asvaltilla, on saattanut talvella jopa unohtaa. Joskus mietin niitä maastopyöräilijöitä, jotka ajavat pelkällä paksurenkaisella pyörällä läpi vuoden. Jotkut ajavat maastopyörällä jopa asvaltillakin. Sanoisin, että he jäävät paljosta paitsi kun eivät kokeile maantiepyörää. Maantiepyöräilyä yritän monesti tutuille hieman "mainostaa", mutta kukin kulkekoon omilla reiteillään ja omilla pyörillään miten haluaa.

Kosolan talo Lapualla

Lapuan ja Seinäjoen rajalla. Nurmo on liitetty Seinäjokeen v. 2009, mutta joku on näköjään edelleen eri mieltä asiasta.

Viime kauden ensimmäinen lenkki suuntautui Lapuan suuntaan. Taidanpa tämänkin kauden alussa suunnata sinne. Pääsiäinen on tänä vuonna viikkoa aiemmin kuin viime vuonna ja tarkoitus silloin olisi ajaa "pääsiäissatanen". Viime vuoden pääsiäisen satasen ajoin Laihialla, jolloin mittariin kertyi lähes 130 km. Toivottavasti saisin edes muutaman lyhyemmän lenkin alle ennen tuota ensimmäistä satasta.

Viime kauden ensimmäinen 100 km-lenkki 11.4.2020

Pyörässä on vielä hieman säätöä ja trainerin rengas pitää vaihtaa normaaliin ennen kuin ulos pääsee polkemaan. Lisäksi aion asentaa isommat 52/36 eturattaat 50/34 tilalle eli pientä puuhaa voimansiirronkin parissa vielä riittää.

Pitääpä raportoida tuonnenpana miten kevään ensimmäiset lähtivät rullaamaan!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sports Tracker vs. Strava, kumpi on parempi?

Pyöräilyreppusuositukset!

Raul Hellbergin maailmanennätykset Seinäjoella