Pyöräilyreppusuositukset!

Tässä postauksessa keskityn pelkästään pyöräilyyn soveltuviin reippuihin tai lähinnä siis merkkiin johon itse olen päätynyt ja jota lämpimästi suosittelen. Mistä syystä juuri pyöräilyreppu, eikö ns. perusreppu käy? 
 
Tässäpä muutama pointti:

- Reppu ei saa hinkata poljettaessa
- Reppu pitää olla vedenkestävä
- Reppu pitää sisältää tarpeeksi pyöräilyyn soveltuvia taskuja

Pyöräilyrepun valinta ei ollut helppoa, markkinoilta löytyy monenlaista tuotetta. Ehdokkaita olivat mm. Camelbak, Deuter ja Osprey. Jonkun verran nettiselvitystä piti tehdä, että löysin itselleni sopivan repun. EVOC on eniten tunnettu selkäpanssarilla varustetuista repuistaan. Yhtiö on alkanut valmistaa pyöräilyreppuja nimenomaan pyöräilijöiden tarpeisiin. Muutaman pyöräilijän suosituksen perusteella, tutustuin valikoimaan ja huomasin, että ko. merkillä on todella kattava valikoima erilaisia reppuja. Pääsin testaamaan erilaisia EVOCin malleja kivijalkaliikkeessä Helsingissä ja päädyin 12-litraiseen reppuun, vaikka alun perin mietin jopa yli 25-litraista. Kyseinen reppu istuu selkään erittäin miellyttävästi ja n. 2 vuoden käyttäjäkokemuksena en voi muuta kuin suositella. Ominaisuuksia löytyy vaikka muille jakaa.
STAGE 12 L vs. TRAIL 20 L

EVOC STAGE 12 L
 
- Mukava pitää selässä eikä hiosta air flow-verkon ansiosta
- Runsaasti pikkutaskuja
- Kypärän kuljetus onnistuu repun ulkopuolella jopa kahdesta paikasta(normaali ja fullface)
- Sadesuoja
- Juomasäiliön(esim. camel bak 3 L) kanssa kätevä käyttää
- Normaalin kokoinen läppäri mahtuu isoimpaan taskuun
- Airo flex- lantioremmi todella miellyttävä käyttää

Evoc-reppujen suorastaan nerokas rintaremmi, jossa on integroitu vihellyspilli(esim. hätätilanteita varten)! Myös juomaletkun pidike on valmiina olkahihnassa.
Air flow-verkko pitää selän kuivana.
 
Arkikäytössä käytän tätä 12-litraista reppua enimmäkseen työmatkapyöräilyssä. Pakko myöntää, että tuo 12 litran tila asettaa tiettyjä kompromisseja. Jos työpaikalle pitää esim. kuljettaa isompi määrä työvaatteita tms. niin tiukkaa tekee. Hommasin 12-litraisen kaveriksi myös isomman EVOC FR TRAILin(20 L), jossa ei tila lopu ihan heti kesken. Isomman repun kanssa pyöräily tosin ei ole niin mukavaa. Molemmissa repuissa on helposti asennettava sadesuoja mukana, jota tulee huonoilla keleillä käytettyä. 

Sadesuoja

Sadesuoja kiinnittyy lenkillä  olkaremmien alle. Siinä on ja pysyy.
 
En käytä EVOC-reppuja pelkästään pyöräilyssä. Nykyään pidän tätä 12-litraista päiväreppuna oikeastaan joka kerta kun jonnekin lähden. Isomman valitsen kun lähden jonnekin kauemmas. Joillakin reissuilla molemmat ovat olleet käytössä! Ns. ei-pyöräilyreppu on valitettavasti jäänyt kaapin perukoille ja sen on syrjäyttänyt pyöräilyreppu. EVOC istuu niin hyvin selkään, että esim. kävelyretkelle otan aina mukaan tämän pyöräilynrepun.
 
Oikeastaan en näistä kahdesta repusta keksi huonoa sanottavaa muut kuin että, isommassa säilytystaskussa saisi olla kaksi vetoketjua. Tasku on siis juuri se mihin läppäri laitetaan. kahden vetoketjun kanssa tavara olisi helpompi laittaa reppuun, mutta yhdelläkin toki pärjää.

Muuten vahva suositus EVOC-tuotteille!

Kommentit

Suositut tekstit