10.000 km Stravassa täynnä!

10.000 kilometriä täyttyi Stravassani 7.8.2021. Tuo 10.000 km on siis ns. all-time distance eli kokonaismatka, ei suinkaan tämän vuoden kilometrit. Jotkut kovemmat pyöräilijät pyörittelevät kymppitonnin vuodessa, itselläni niihin lukemiin on vielä matkaa.

Palataanpa ajassa yli 10 vuotta taakse päin vuoteen 2011. Silloin suomalainen Sportstracker oli urheiluappien aatelia, saattaa se olla sitä toki vieläkin. ST:n appi löytyy vieläkin luuristani ja ensimmäinen harjoitus on tallennettu 28.11.2011. Ennen ST:tä "träkkäsin" suoritteet iMapMyRIDE-sovellukseen. Olikohan jotenkin niin ettei ST:tä saanut vielä Iphonelle tai se ei ollut vakaa(?). Kymmenen vuoden ajan olen tallentanut kaikki harjoitteet Iphonen kautta. Aika monta IOS-versioita ja puhelinta on siis vuosien varrella päivittynyt!


Lukuisten harjoitteiden tallentamisen jälkeen vuonna 2018 päätin vaihtaa kuntoilusovellusta. Kynnys vaihtamiseen oli kieltämättä iso, eihän ST:ssä periaatteessa mitään vikaa ollut. Pidin varsinkin juoksulenkeillä väliaikatieto-ominaisuudesta. Strava oli hyvin selkeä valinta muutaman tutun pyöräilijän suosittelemana. Sovelluksen vaihto piti tietenkin ajoittaa tammikuun ensimmäiselle päivälle, totta kai. Viimeinen tallennettu harjoite tallentui Sportstrackeriin 30.12.2018 ja ensimmäinen Stravaan kahden päivän päästä 1.1.2019.

Strava-käyttäjänä olen melko tuore tapaus. Sovelluksen käyttöä on takanani vasta reilut 2,5 vuotta, tallenteita löytyy yli 350 kpl. Ensin käytin Stravaa vain puhelimen appia käyttäen. Nykyään lähes jokainen harjoite tallentuu Garmin 530:n/Garmin Connectin kautta. Olen vieläkin ilmaisen version käyttäjänä ollut ihan tyytyväinen apin tarjoamiin ominaisuuksiin.Live segments olisi mukava lisä lenkeillä(toimii puhelimen näytöllä muttei mittarissa!). Hmm. ehkä vielä joku taivun käyttämään maksullista versioita, saapa nähdä!

Strava on erittäin pyöräilijäystävällinen kuntoilusovellus. Yritän suositella sitä aina tutuille pyöräilystä kiinnostuneille. Pikkuhiljaa sovellukseen kehitetään uusia mielenkiintoisia ominaisuuksia. Mm. local legend ja challenges -ominaisuudet ovat sellaisia. Lisäksi muiden pyöräilijöiden suorituksia on mukava seurata, kartalle piirtyneistä reiteistä saa hyviä vinkkejä seuraaville lenkeille. Lisäksi olen huomannut, että mitä pidemmän lenkin ajaa, sen enemmän saa myös arvostusta muilta pyöräilijöiltä! Ainahan se tietyllä tavalla motivoi.

Käytän sovelluksesta puhelimen lisäksi myös dashboardia eli tietokoneella käytettävää versiota. Dashboardissa on enemmän ominaisuuksia kuin puhelimen apissa. 

Tässä muutama dashboardin toiminto(joita käytän), joita et voi tehdä Stravassa puhelimella tai se on hankalaa(siis ei urheilusuorituksen aikana vaan ennen/jälkeen):

- Segmenttien luominen ja niiden seuraaminen.

- My gear-osiosta voi lisätä pyöriä tai pyörän osia. Miksi? Esim. Ketjun ajetut kilometrit näkee kun ne on lisätty components-osioon eikä niiden kulumakilometrejä tarvitse muistella. Esim. uusi ketju vaihdettu tarkalleen 1.5.2021 ja Strava laskee siitä päivästä lähtien kilometrit. Erittäin kätevää!

- Kokonaiskilometrien tarkastelu eri viikoilta, kuukausilta tai vuosilta.

- Harjoituksen manuaalinen syöttäminen Stravaan, jos mittari ei siirrä sitä automaattisesti. Pari kertaa olen joutunut tämän tekemään eli Garmin USB:lla tietoneeseen kiinni ja tiedoston syöttö dashboardiin.

- Challenges-osion käyttäminen/seuraaminen huomattavasti selkeämpi läppärin näytöllä vrt. kännykkään

- Asetuksien muuttaminen

Pakko myöntää etten tiedä muista nykyajan urheilusovelluksista paljoakaan, onko niissä enemmän, vähemmän vai liikaa ominaisuuksia. Harvoinpa nimittäin useampaa sovellusta tulee käytettyä rinnakkain. 

Joka tapauksessa suosittelen liittymään Stravan ihmeelliseen maailmaan josset jo ole siellä😊


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi mittari: Garmin Edge 530

Sports Tracker vs. Strava, kumpi on parempi?

Raul Hellbergin maailmanennätykset Seinäjoella