Onko tässä mitään järkeä? part 26

Viime juhannuksena en muistaakseni pyöräillyt maantiellä oikeastaan yhtään. Ajelin tuolloin maastossa neulaspoluilla kotipitäjässäni Saarijärvellä. Tämän vuoden keskikesän juhlan pyöräilyt suoritin maantiellä välillä Seinäjoki - Saarijärvi, matkaa 150 km.

Otsikko tähän postaukseen juontaa juurensa yli sadan kilometrin reissuihin. Niitä on minulla tähän mennessä kertynyt 26 kpl neljän vuoden aikana. Yli 100 poljettua kilometriä kuulostaa lajia harrastamattomalle paljolta. Eihän se mikään pikkumatka olekaan, kyllä siinä töitä saa tehdä ennen kun on maalissa. Näiden pidempien reissujen suunnittelu alkaa yleensä jo muutamaa päivää ennen lähtöä. Tarkka reitti on hyvä selvittää hyvissä ajoin. Suosittelen lämpimästi kelle tahansa kynnelle kykenevälle pyöräilijälle näitä pidempiä reissuja.

Kuten aiemmin olen maininnut, Saarijärvelle menee useampi reitti Etelä-Pohjanmaalta. Vaikka poljin pari kuukautta sitten Soinin kautta, ajattelin silti ajaa samaa reittiä myös tällä kertaa. Kyyjärven reitti on vähemmän mäkinen, mutta siellä on enemmän liikennettä. Juhannusliikenne siihen vielä päälle niin oli lopulta parempi valita hiljaisempi tie. Soinin kautta kulkevalla reitillä eniten kiivettävää on Kuortaneen ja Karstulan välillä. 

 



Tavoite keskituntivauhtiini oli jossakin 30 kilometrin hujakoilla riippuen tuulista. Alkumatka Seinäjoelta Kuortaneen Mäyryyn kulki mukavan ripeästi kuten viime kerrallakin. Lehtimäelle sai taas kiivetä, ylämäkeä todellakin riittää. Kauden maksiminopeus 64,8 km/h mitattiin Lehtimäen kirkonkylän jälkeen alamäessä sopivassa myötätuulessa. Ajattelin pitää pienen tauon Soinissa, paikallisesta marketista löytyi hyvät eväät loppumatkalle mm. valmista kylmää urheilujuomaa! Monesti joutuu tyytymään hapokkaisiin juomiin esim. coca-colaan. Vaikka asfalttitie olisi kuinka tasainen niin tuollaiset juomat tahtoo tympeästi kuohua yli. Urheilujuomien kanssa ei tuollaista efektiä tule.



Soiniin asti juhannusliikennettä oli melko runsaasti, varsinkin peräkärryn vetäjiä oli paljon. Karstulaan suuntaan liikenne rauhottui, onhan tuo osuus reitistä aika metsäistä eikä asutusta juuri ole. Karstulaan saavuin suht hyvissä voimissa, muutamat ylämäet verotti toki jalkoja. Tuli siinä vierailtua torillakin ja Fieandtin kivillä. Korkeuseroja kun hieman vertailin niin Lehtimäen ja Soinin alue on huomattavasti korkeammalla kuin Karstulan ja Saarijärven alue, mikä on hieman yllättävää.

Loppumatka Karstulasta Saarijärvelle piti olla myötätuulinen, mutta ei se kyllä sitä ollut. Itse asiassa windy.comin mukaan tuulen olisi pitänyt puhaltaa koko päivän idän suuntaan. Vastatuuliosuuksia oli silti enemmän. Keskituntinopeutta en saanut millään pidettyä kolmessakympissä vaan se laski lopulta reiluun 29:ään. 

Perille saavuttaessa alkoi kroppa olemaan melko rasittunut. Muistin alkuviikon muutamat pyöräilyt, olinkohan loppujen lopuksi palautunut kunnolla ennen tätä 150 km reissua? Palautumiset pitää todellakin ottaa huomioon, nimittäin seuraava isompi pyöräseikkailu onkin jo triplasatanen eli 300 km! Huh huh. Mitenköhän äijän käy?

2500 kilometriä tuli juuri ja juuri Juhannukseksi täyteen. 

Tästä on hyvä jatkaa :)


Reitti: Seinäjoki-Kuortane-Soini-Karstula-Saarijärvi


Reitin pituus: 150 km
Ajoaika:5 tuntia 9 minuuttia
Kokonaisaika taukoineen: 6 tuntia 29 minuuttia
Keskikadenssi: 78 rpm
Maksimikadenssi: 117 rpm
Keskisyke: 135 bpm
Maksimisyke: 163 bpm
Lähtö Seinäjoelta: n. klo 13
Perillä Saarijärvellä: n. klo 20
Keskituntinopeus: 29,1 km/h
Maksiminopeus: 64,8 km/h
Nousumetrit: 932 m
Pisin nousu: 203 m


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sports Tracker vs. Strava, kumpi on parempi?

Pyöräilyreppusuositukset!

Raul Hellbergin maailmanennätykset Seinäjoella