Kesäkuun pyöräilykilometrit

 


Aiemmissa kirjoituksissani olin luvannut 5000 poljettua kilometriä tälle kaudelle. Lupaus täytyy tietenkin pitää! Katsoin hiljattain alkukauden kilometrejä ja hieman jälkijunassa näyttäisi tavoitteeni olevan varsinkin toukokuun osalta. Niin kuin monella muulla pyöräilijällä myös minulla elämää täyttää muutkin asiat kuin pyöräily. Reissuille ja lenkeille ei aina pääse vaikka tahtoisi. Lisäksi poikkeuksellisen sateinen/kylmä toukokuu vähensi pyöräilyhaluja.

No, eipä hätä ole tämän näköinen. Tänään on kesäkuun kolmas päivä ja ajokautta on vielä reilusti jäljellä, maantielläkin vähintään 4 täyttä kuukautta! Päivissä se tekee yli 120 päivää. 5000 kilometrin vuositavoite tuntuu tällä hetkellä silti kaukaiselta. Tähän mennessä kertynyttä matkaa on pyörän sarvissa tullut 1700 kilometrin verran, reilu 3000 km siis jäljellä. Huoh.
 


Strava ja kilometrikisa

Viime vuonna osallistuin ensimmäistä kertaa valtakunnalliseen kilometrikisaan, jonne matkoja voi tallentaa 1.5.-22.9.2021 välisenä aikana. Paikallisen RIDEEP-seuran polkijoita on kilometrikisa-joukkueessa tällä hetkellä 14 kpl. Tällä hetkellä oma kertymä on reilut 700 km toukokuun alusta lähtien sisältäen työmatkat pyörällä. Sivustolla on mielenkiintoinen yhteenveto, jossa on luetteloitu mm. joukkueen keskiarvo(km/hlö), bensan säästö(litroissa), kilometrit yhteensä, hiilidioksiidipäästöjen säästöt(kg).


Strava on erittäin pätevä motivaattori kilometrien keräilyyn. Uuden Garmin-mittarini myötä tallennettua dataa alkaa olemaan välillä jopa enemmän kuin tarpeeksi(matkat, syke, kadenssi, lämpötila, korkeustiedot yms.). Tiedot synkronoituu Garmin connectin kautta automaattisesti. Aiemmin mainitut segmentit ja nyt myös uudehko Local Legend ovat ainakin minulle hyviä toimintoja Stravassa. Jotta saa Local Legend-tittelin, pitää ajaa mahdollisimman monta kertaa joku tietty segmentti 90 päivän aikana. Pakko myöntää sähköposti-ilmoitus: "Uh oh! You're not the Local Legend anymore" pistää harmittamaan vaikkei niin tosissaan olisi tiettyä pätkää olisi ajanutkaan. Mielessä vain pyörii: milloin pääsen ajamaan saman segmentin uudestaan?



Pitkät reissut

Tälle kesää en ole VIELÄ suunnittelut tarkkoja päivämääriä pidemmille lenkeille. Viime kesän VIISI yli 200 kilometrin reissua oli sinänsä jo iso haaste. Ihka ensimmäisen tuplasatasen jälkeen meinasi iskeä epätoivo: vielä 4 samanlaista samalle kesälle, onko järkeä?!? Kyllähän pitkät reissut aina kiinnostaa kun ajankohta, olosuhteet ja reitti on valmiiksi selvillä. Reissujen ennakkosuunnittelu iso osa itse reissua. Joka tapauksessa 300 kilometrin polkaisu pitäisi toteuttaa joskus ennen elokuuta ennen pimeitä iltoja. Pari ideaa on pöydällä, niistä kerron lisää myöhemmin. 

Kesäkuu lähti hienosti lämpimillä säillä käyntiin. Oli kilometritilanne kellä tahansa mikä tahansa, tästä on hyvä jatkaa polkemista!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sports Tracker vs. Strava, kumpi on parempi?

Pyöräilyreppusuositukset!

Pyörän tarroitus kotikonstein!