Ensimmäinen maantiekisani!

Aiemmissa postauksissa mainitsin etten ole kisapyöräilijä. Suostuin kuitenkin ensimmäistä kertaa elämässäni maantiekisaan(!) Mitään 40 kilometrin keskituntinopeutta ei ollut tarkoituskaan lähteä havittelemaan, koska siihen oma fysiikka ei yksinkertaisesti riitä. Tavoitekeskivauhtini oli 30-35 km/h.

Viestissä ajettiin kolmen polkijan joukkueissa ja kaikki ajoivat 20 kilometrin matkan. Rideepin seurasta saatiin koottua kolme miesten joukkuetta, valitettavasti naisten joukkue joutui perumaan tulonsa.

 

Kisapaikkana oli Kauhajoen Nummijärven camping-alue, josta ajettiin sekä etelän ja pohjoisen suuntaan 10 + 10 km. Nummijärven alue on tuttu mm. Nummirock-festivaalista ja reitti meni myös tuon alueen ohitse. 

Lähdimme Anssin ja Jussin kanssa yhdellä autolta Seinäjoelta Kauhajoen suuntaan jo klo 16 jälkeen, koska ilmoittautuminen kisapaikalla olisi klo 18 ja startti 19:30. Ennen lähtöä jännitin mahtuuko autoni katolle kolme maantiepyörää rinnakkain vai pitääkö yksi pyöristä laittaa väärin päin. Mahdolliseen lisäsäätöön piti varata aikaa. Kaikissa pyörissä näytti olevan n. 45 cm droppitanko, joten pyörät mahtui juuri ja juuri kulkemaan vierekkäin katolla. Pyörien sovittelu katolle on tuttua hommaa, koska silloin tällöin kyydissä kulkee jopa neljä pyörää.


Perille saavuttaessa camping-alueella olikin jo hyvin porukkaa paikalla. Otin mittarilla varustetun pumpun ja laatikollisen työkaluja mukaan varmuuden vuoksi. Muutamien pyörien paineita vielä tarkisteltiin ennen lähtöalueelle siirtymistä. Juniorit ja naiset starttasivat ensimmäisenä 10 kilometrin matkalle, joka ajettiin vain etelän suuntaan. Tässä vaiheessa miesten joukkueiden ensimmäisen osuuden kuskit saivat alkaa valmistautua omaan osuuteen.


Teknisiä murheita

Miesten startti saatiin vihdoin käyntiin ja meidän joukkueesta ensimmäisen osuuden hoiti Anssi. Kärkipolkijat menivät selkeästi omaa vauhtia(40 km/h +), johon meillä ei ollut mitään asiaa eikä myöskään peesiapuja. Tämä oli toki tiedossa ettei noin kovassa kyydissä pysy mukana. Rideepin toisessa joukkueessa oli heti lähdön jälkeen teknisiä ongelmia pyörän kanssa ja kuskia piti vaihtaa ensimmäiselle osuudelle, koska pyörällä ei voinut pienen fiksaamisenkaan jälkeen ajaa metriäkään. Myös kolmannella joukkueella oli ongelmia. Toisen osuuden kuskin meno hyytyi rengasrikkoon. Rideepin joukkueista jäi siis yksi kokonaan pois ja toinen joutui teknisen ongelman takia auttamatta viimeiseksi. Meidän joukkueen Jussi hoiti toisen osuuden ja minä lähdin lopulta ankkuriosuudelle. Onneksi edes meidän kalusto pysyi kunnossa vaikkei kärkikahinoihin ollutkaan mitään asiaa.

Jälkifiilikset kisasta 

Oli hienoa seurata huippukuskien etenemistä, joiden keskinopeudet oli reippaasti yli 40 km/h. Meidän joukkueen(Anssi, Jussi ja minä) keskinopeus oli keskiarvoltaan 35,03 km/h, joten tulokseen pitää olla tyytyväinen, lähdimme voittamaan lähinnä itsemme. Omat ajoni ovat harvoin tällaisia, joissa 20 kilometriä pitää polkea täysillä ja treenitkin tämän kaltaiselle etapille ovat olleet tälle kaudelle harvassa. Kokemuksena tapahtuma oli hieno ja järjestelytoimikuntakin hoiti hommansa hyvin. 

Kannatti siis lähteä kisaan mukaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sports Tracker vs. Strava, kumpi on parempi?

Pyöräilyreppusuositukset!

Raul Hellbergin maailmanennätykset Seinäjoella