Kauden kilometritavoite saavutettu: 6000 km!

6000 km!

Sain kuin sainkin tavoitteeni täyteen! Viime vuonna 5000 km täyttyi lokakuun viimeisinä päivinä, tänä vuonna kuuden tonnin kanssa meni marraskuun puolelle. Kilometrien keräilystä on kieltämättä tullut jonkinlainen pakkomielle siitä lähtien kun sain ensimmäisen maantiepyörän alle. Nälkä kasvaa vuosi vuodelta. Jostakin syystä edellistä vuotta pitää pistää aina paremmaksi, kumma juttu(?). Enää ei kilometrit ei riitä vuosiluvun mukaan, se olisi liian "helppoa". Kaikki kerätköön silti matkoja omien mieltymysten mukaan, enemmän tai vähemmän. Jollekin aktiiviselle pyöräilijälle jo muutaman satasen kilometritavoite vuositasolla voi olla haaste. Pienistä lukemista olen itsekin lähtenyt, vuonna 2016 Sportstrackeriin kirjattuja matkoja oli yhteensä 359 km.


Tässä vaiheessa on pakko myöntää, että 7000 kilometrin tavoite vuodelle 2023 tuntuu aika kaukaiselta. Pitää muistaa, että tuhansien kilometrien keräily pitää pyöräilijän säännöllisesti tien päällä. 6000 jaettuna 362 on reilut 16. Siis 16 kilometriä joka ikinen päivä pyörän selässä(!) Kun vapaa-aikaa on rajattu määrä niin myös kampien pyörittely jää välillä väkisinkin vähemmälle. Jokin pyöräilyyn liittyvä tavoite on silti kehiteltävä ellei se ole kilometrihaaste. Onhan tässä vielä parisen kuukautta aikaa miettiä ensi vuoden tavoitteita.

Kuuden tonnin lisäksi sain täyteen pari muutakin "tonnia". Uskolliseen työmatkatykkiin eli kiinteävälitteiseen fiksiini tuli ensimmäinen 1000 km täyteen vuoden aikana. Määrä ei sinänsä kuulosta isolta(varsinkaan kuudentonnin rinnalla), mutta lyhyiden etäisyyksien pyöränä matkaa on saanut kerryttää ihan tosissaan. Muistaakseni pisin fiksireissuni on tainnut olla 20 km, joka on maantiepyörälle lyhyt, fiksille mielestäni pitkä. Fiksipyöräilyyn olen silti jäänyt ihan koukkuun, vaikka pitkiin pyörälenkkeihin verrattuna se on hyvin erilaista polkemista. Fixipyöräilyn hienoudesta voisin kertoa seuraavissa postauksissa.

Toinen tonnin täyttyminen tuli täyteen Stravan harjoitteissa. 1000 tallennettua harjoitetta! Onhan siinä muutama hikipisara tullut noiden aikana hikoiltua. Nykypäivänä, niin hurjalta kuin se kuulostaakin, ilman tallennettua harjoitetta ei koko lenkillä ole edes käyty! Itse asiassa olisi tarkoitus tulevaisuudessa jättää joku lenkki tarkoituksella tallentamatta. Se voisi olla hyvää vaihtelua. 

Tällä hetkellä marraskuun alkupuoli on lähtenyt käyntiin melko syksyisenä, lumesta ei ole vielä tietoakaan. Märät maastopolut/pyörän peseminen ei tällä hetkellä houkuttele. Kun sataa ja on pimeää niin olen viime aikoina keksinyt muuta puuhasteltavaa. Vaikka kilometritavoite on jo täynnä, ei loppuvuoden pyöräilyt silti mihinkään lopu. Mm. sisäpyöräily Kuortanehallissa on antanut hyvää "vierotushoitoa". 

Kunhan maa ja polut kovettuu niin pääsee taas talvipyöräilyn makuun ja virittelemään nastarengasta maasturiin alle.

Pidetään ne ketjut kireällä😉

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sports Tracker vs. Strava, kumpi on parempi?

Pyöräilyreppusuositukset!

Pyörän tarroitus kotikonstein!