Uusi vuosi, uudet pyöräilykujeet!

Mukavaa päivittää kuulumisia näin blogin muodossa pitkästä aikaa! Valitettavasti en ole kerennyt kirjoittamaan niin usein kun olisin halunnut. Syy on seuraava.

Loppuvuodesta 2021 tuli tehtyä isoja päätöksiä, ostimme vaimoni kanssa omakotitalon. Edellinen asunto oli mukavalla alueella, mutta liian pieni. Olimme jo kauemman aikaa etsineet uutta kotia ja kun sellainen tuli vastaan, emme epäröineet. Nyt tai ei koskaan. Uudessa kodissa riittää tilaa harrastuksille, varsinkin pyöräilylle.

Bike cave

Pidän itseäni aktiivipyöräilijänä ja tykkään myös pitää pyöristä huolta. Pyöränhuolto/treenitilasta olen unelmoinut jo vuosia. Tilasta, johon voi jättää vaikka koko kaluston levälleen puuhastelun jälkeen ja jatkaa sitten seuraavana päivänä. Myös oma sopiva tila trainerille oli kiikarissa. Vanhassa asunnossa tuo combo ei oikein ollut mahdollista toteuttaa tai huonosti. Uudessa kodissa on autotalli ja vielä lämmin sellainen! Autoa en ole ajatellut sisään ajaa, pyöriä sitäkin enemmän. Rakensin jo huoltopöydän juuri pyöränhuoltoa ajatellen ja trainernurkkauskin on myös hyvällä mallilla. Lattiakaivo sijaitsee keskellä tallia, joten pientä pyöränpesuakin voisi tulevaisuudessa toteuttaa. Irralliset terassimatot voi tarvittaessa ottaa esim. kesän ajaksi pois. Näin talviaikaan ne ovat mukavat jaloille.


6000 km

Vuodelle 2022 on tietysti hienoa asettaa tässä vaiheessa joku tavoite. Viime vuoden 5000 km ei ollut helppo muttei mahdotonkaan. Tonni lisää kokonaismatkaan kuulostaa hurjalta tässä vaiheessa, mutta ehkä tavoitteeseen tulee paremmin tartuttua kun sen kertoo heti näin alkuvuodesta ja vielä julkisesti. Miksi asetan itselleni näitä haasteita? Minun mielestä haasteet tässä lajissa tekee siitä entistä mielenkiintoisempaa. Tulevana kesänä olisi mm. tarkoitus pyöräillä paikoissa, joissa en ole ennen käynyt. Totta kai vakioreittejä tulee ajettua ja pitää ajaa paljon jos meinaa saada 6000 kilometriä ajettua.

Keski-ikäinen

Tuli siinä loppuvuodesta täytettyä vuosiakin. Kyllä vain, 40 vuotta. Sain mm. padel-setin lahjaksi veljeltäni ja aion kyllä lajia kokeilla jonakin päivänä. Ilmeisesti padel on juuri se nelikymppisten "täsmälaji" ja koukuttavaakin kuulemma. Luulisin silti että lajiuskollisena pyöräily on ja pysyy. Nelikymppinen on uusi kolmekymppinen vai miten se meni? No ei vaan, mutta ei tässä vielä kuitenkaan ihan ikäloppuja olla.

Niin kuin Kummelin Timo Silakka sanoisi: "Kotiasiat kunnossa ja urheiluasiat tuntuu kiinnostavalta!"


Kommentit

Suositut tekstit